TT Huldenberg

De clubkalender volgend, stond Huldenberg op het programma voor afgelopen zondag. Deze toertocht, alom bekend als een mooie, zware en goed georganiseerde rit, »

TT bij de Zoenk

Januari, het MTB jaar wordt op gang gefietst met de eerste sterrit van het Seizoen. Met een redelijk grote afvaardiging van ons clubke werden de eerste meters met de dikkebandenfiets afgelegd. »

TT Gelrode

Naar jaarlijkse gewoonte zakte de mannen van mtbracingteam.be ook nu weer masaal af naar Gelrode om er deel te nemen aan de mannen van third wheel hun winter Toertocht. »

Wij verwachten U op 15 Maart

Februari 2014 By the team »

Easy nightride met degustatie

Als nieuw lid bij de MTB racing team was ik gisteren na het nacht rit gevraagd om het verslag te schrijven. Wat een uitdaging voor een Fransman die alleen Vlaams kan babbelen. Maar uitdaging se? »

Valcursus voor fietsers

Toen ik donderdagnamiddag 6 Maart een mailtje van Mieke van de Vrt redactie kreeg, sprak de inhoud mij wel aan. »

TT Kortrijk-Dutsel

23 Maart 2014: Toertocht Kortrijk-Dutsel Als eerste sterrit na onze spaghettidag, stond er Kortrijk-Dutsel op de kalender. Deze tocht stond al enige tijd hoog aangeschreven bij mij. »

TT Haacht

6-apr-2014 TT Haacht, Ook dit jaar verschenen we weer talrijk aan de start van de Ha8se toertocht. Net als vorig jaar tekende het zonnetje present en lag de track er lekker droog bij. »

TT Rillaar

13-apr-2014, Marathon 84km Rillaar De start in Rillaar stond gepland om 8u30. Daarom had ik tegen 7u45 met Wim afgesproken aan de soldatenbrug in Werchter. »

Spinning

Mountainbikers wagen de sprong…naar binnen!Mountainbike…dat is natuur, modder, allerlei weersomstandigheden, »

Stage

Aangezien alle mogelijke verslaggevers blijkbaar geen inkt meer hadden in hun pen heb ik zelf maar iets neergeschreven :   Na een beetje verwarring over de datum en uiteindelijk ook over de bestemming »

BeMC

in blijde verwachting van het verslag door W vdw  Diedrik en Herbert zijn een weekje later ook nog gaan helpen de bossen proper maken :   Juni 2014 By Wim Vdw »

Hagelandse Chrono

Hagelandse Chrono, 7 juni  Een Hagelandse Chrono zonder Nico… Tja, het zou eigenlijk een beetje een triestige versie moeten zijn, »

Ardennes Trophy

VERSLAG ARDENNES TROPHY MAANDAG 09/06/2014 Vol goede moed stonden een aantal dapperen ( Eric G., David en Daniel Laenen en ikzelf )aan de start, van wat later een zware editie v/d Ardennes T. »

Alpentour dag1

Met 253 stonden we aan de start. Welgeteld één iemand is erin geslaagd met fiets en al in een wilde bergrivier terecht te komen: Maertens dus. »

Alpentour dag 2

Voor mij was dag twee een relatieve rustdag. Slechts 14 kilometer, wel tijdrit en goed omhoog. 1100 meter hoogteverschil te overbruggen naar Planai. »

Alpentour dag 3

Ik hoef helemaal niet trots te zijn. Na welgeteld 18 kilometer dacht ik aan opgeven. Het ging gewoon niet. »

Alpentour dag 4

Ik was gekomen om te trainen. Normaal gezien doe je dat niet in een wedstrijd, maar de AlpenTour is te mooi en te motiverend. En als je niet koerst, is het echt wel training. »

Waanrode

Na 6 weken inactiviteit door mijn gebroken pols was het tijd voor mij om nog eens een leuke  zondagvoormiddag met de club door te brengen. »

Raid des Hautes Fagnes

Voor het 2e jaar op rij stond ik vorig weekend aan de start van de RDHF, zij het ditmaal voor de 65km ipv de 115km vorig jaar. »

Hillclimb Brixen

Aan de start van La Reid in Theux stond ik toevallig (of ook niet) naast Danny. Het was lang geleden dat ik hem nog (op een fiets) gezien had. »

Kitzalp Kircherg

Wat bezielt iemand om 800km te bollen om een marathon te gaan rijden? Een aantal dingen.  De Ardennen mogen dan wel een zeker charme hebben, »

Chemins du Soleil

Velen onder u zijn vast editie 2011 nog niet vergeten! Dit jaar nodigde ik enkele expats -een Hollander, »

Rijvaardigheidsclinic

Onder het motto "nooit te oud om te leren" (hetgeen voor een paar deelnemers onder ons zeer letterlijk te nemen was) bliezen we verzamelen aan het gemeenteplein te Wezemaal voor een mtb-clinic onder l »

Sella Ronda

T is begonnen met Johan F die ne keer wa filmkes van de Sella Ronda op zijne iphone toonde, voordien nog nooit van gehoord, »

Echap Heyd

I'm a lonesome cowboy 24 augustus en om 8u30 sta ik aan de start van de 6e Echap Heyd bij Durbuy. Met ook de Houffamarathon op de kalender is deze organisatie eerder het tegendeel. »

NoStress dag 1

Na een lange rit in de auto, een kleine 1100km tot in Graz (Oostenrijk), kiezen de meeste onder ons voor een 'rustig' openingsritje op de eerste bikedag. »

NoStress dag 2

Vandaag later gestart door de regen en Dave zijn versleten lagers (aan zijn Radon)...Rond 11 uur,na een bui op de velo gekropen voor een frisse 48 km met niet teveel (rond 1300) hoogtemeters. »

NoStress dag 3

Dinsdag…  Wij zijn blij ! Nu toch…Nu, om 14 uur, lekker warm bij een goulashke in het pension binnen… Voor de eerste keer deze week zijn we op tijd binnen voor een middagmaaltijd! »

NoStress dag 4

Dag 4 begon eens niet zoals iedere dag ervoor, regenvrij en zelfs de zon deed af en toe een inspanning om het moreel van de troepen omhoog te halen. »

NoStress dag 5

De hele nacht had het geregend maar bij het vertrek 's morgens aan het 'eko -hotel' was het warempel droog. Voor vandaag had ik ter plaatse een 29'er fully gehuurd ( Specialized Camber, »

NoStress dag 6

We waren weer vroeg uit de veren voor het vertrek. Tim, die ik aan het ontbijt tegenkwam, was nog duidelijk zijn batterijen aan het opladen. Zijn piekmoment is pas rond een uur of 11, zei hij mij. »

NoStress dag 7

Op de laatste bikedag bleek mijn ademhaling nog steeds van het onacceptabele niveau als de voorbije weken, daarenboven haden de benen last van een ontstoken gevoel. »

NoStress the pictures

...  September 2014 By de gezamelijke Nostressers »

TT Averbode

Averbode, 19-10-14   Na Tielt-Winge, nu de 2de maal "solo rijder" vh team, in het zanderige Averbode. De echten kozen voor het zwaardere werk in Overijse. »

Night and Day

Zaterdagavond… Het seizoen loopt op zijn einde… en toch waren er zaterdagavond maar liefst 14 enthousiaste bikers die nog wel zin hadden in een nachtritje, »