Standrace Blankenbergen

Zo 23/01 voor de eerste maal eens gaan proeven van het strandrace gevoel op het strand van Blankenbergen.  Om 11. »

Jaarlijkse Clubrit

Zondagmorgen 8u30… Een rustige buurt, een doodlopende straat… Wat moeten die buren van Johan gedacht hebben, met zo’n bende in hun straat… donker gekleed, bijna para-militairen, »

TT MBC de ZoeNK

Het was er een drukte deze morgen, bij het vertrek van de Zoekrit aan de sporthal in Heverlee... Het weer zat dan ook mee (droog, nog wat frisjes om te beginnen, maar eens bezig zeer goed te doen). »

XC Bolderberg

'Cape Epic Connections Team 3', aka Raf De Bakker en Jimmy Grade, namen op 12/2 deel aan de 'Bolderbergse MTB wedstrijd'. 6 rondjes van 5 km en een heel pak toppers aan de start. »

Raf De Bakker in de krant

Februari 2011 By Maarten De Bakker »

GP Broeder Jacob - wedstrijd voor het goede doel

“Ik ben er al 12 jaar over aan het nadenken. Lang was het een droom, maar met onze club van meer dan 50 enthousiastelingen, is het vandaag een reële mogelijkheid. »

Competitiestage Algarve

trainingen Frans en Raf ronden vlotjes de kaap van de 1000km en bijna 20000hm, al moeten we er wel bij vermelden dat Raf vaak achter brommer Frans reed. De foia, de plaatselijke puist, 7. »

Jaarlijks spaghettifestijn Connections MTB Team

March 2011 By Kris Klus »

Sart Tilman

Zondagochtend 20 maart. Mooi weer en in Sart-Tilman wordt de eerste marathon van het seizoen gereden. Ik heb Lieven weten te overtuigen en samen gaan we er op af. »

Wallonia Cup Dinant

'Cape Epic Connections Team 3', aka Raf De Bakker en Jimmy Grade, namen op 13/3 deel aan de 'Wallonia Cup te Dinant'. »

Wallonia Cup Thieusies

Frans Claes en 'Cape Epic Connections Team 3' , namen de dag na onze Spaghettidag, op 20/3 deel aan de 'Wallonia Cup te Thieusies'. »

SVK Vriendentocht

Na onze spaghettidag stonden we om 0830Hr met 3 bikers aan de start van de SVK TT te Oud-Heverlee.  De aanwezige massa deelnemers zorgde al dadelijk van bij de start voor een aanstekelijke ambiance. »

Absa Cape Epic

Intro

Wie wat waar ?Het Connections mtb Team gaat voor een nieuwe uitdaging… Nadat vorige jaren een grote afvaardiging naar de Trans-Schwarzwald, de Trans Wales, Trans Portugal, »

Proloog

27 km - 750 hmEen korte snelle proloog om  de Cape Epic te openen, super, 2 klimmetjes en super leuke technische single-tracks naar beneden. »

Rit1

89 km - 2050 hmRit 1 kondigde zich aan als één van de kleppers, om iedereen meteen met de neus op de feiten te drukken, de eerste 50km zijn moordend, supersteil klimmen, lang klimmen, »

Rit2

104 km - 2300 hmDag 3, beginnen met een klim van 1000 hoogtemeters, dan ''een beetje'' op en af op het plateau en dan langs dezelfde berg naar beneden, »

Rit3

125 km - 1900 hmVandaag weer een schepje extra kilometers, 125 om precies te zijn. De eerste 10 als een wegpeleton over asfalt, dan een venijnige klim, we starten net als gisteren, »

Rit4

32 km - 800 hmDoor het oog van de naald gekropen vandaag.  Jimmy is in een afdaling tegen een hoge snelheid overkop onderuit gegaan. »

Rit5

143 km - 2350 hmVandaag was het afwachten hoe Jimmy's lichaam de schok van gisteren had verteerd. »

Rit6

128 km - 2700 hmDag 7, nog een serieuze klepper, 120km met 2700hm, de koninginnerit. De inspanningen beginnen te wegen en dan ben ik op mijn best, ik voel meteen dat het bergop super draait. »

Rit7

64 km - 1700 hm Laatste rit, nog eenmaal alles uit de kast halen, nog 64km met 1700hm, dus zeker geen walk in the park. »

Eindverslag

.....8 dagen cape epic, tijd voor een eindbalans, een positieve eindbalans dat is zeker. Jimmy en ik hebben er als team het maximum uitgehaald, achteraf denk je wel eens, »

Ganshoren

Als alternatief voor de Chrono in Andenne reed ik zondag in Ganshoren een "matig" bevolkte chrono en met 55Km en 650Hm tref ik er een parcours aan dat beter bij mijn huidige (zwakke) conditie past dan »

Troyes

1ste enduro wedstrijd voor mij dit seizoen en het was een knaller. Super mooi decor voor een prachtige dag. Het was de champagne streek in Frankrijk waar we terecht kwamen. »

La Primavera - Andennes

Vorige zondag 27 maart stond ik aan de start van mijn tweede wedstrijd van het jaar. Sinds vorig jaar stond op deze datum ‘La Primavera’ in Andenne geprogrammeerd. »

Chrono Grand Leez

Na de chrono in Andenne van vorige week had ik nood aan een iets lichtere omloop. De chrono van Grand-Leez leek een goeie optie: 65 km en ongeveer 500 hoogtemeters. »

Flanders Cup Pepingen

Na enkele zware trainingsdagen zakten we zonder al te hoge verwachtingen af naar Pepingen. »

Wegkoers Amay

Na 3 opeenvolgende mtb-wedstrijden besloot ik terug de snelheid aan te scherpen en deel te nemen aan een wegkoers in Amay (tussen Luik en Hoei). »

Haacht

We staan al eventjes op zomeruur, en dan weet je gewoon dat het tijd is voor de toertocht vaan Haacht. Voor de hoogtemeters moet je hem niet rijden, »

Kellerwald Marathon

Reactie Frans : Met deze 3de plaats ben ik, gezien de omstandigheden, tevreden. Meer zat er echt niet in vandaag. De eerste 50km voelden de benen als lood aan. »

Chrono la Trace d´Hez - Tangissart

Pieter zijn kant van het verhaal:Zondag naar Tangissart, marathon van iets over de 70 km met iets meer dan 1300 hoogtemeters. »

Nightride - Rillaar

Voor alles is er een eerste keer, en dit zou dan ook mijn eerste echte nachtrit worden, de nachtritten met mijn gewone studentenfiets indertijd niet meegerekend natuurlijk. »

WalloniaCup - Mons

Verslag Raf - 11de Fun A  Na een weekje geleden de trainingen terug hervat te hebben gaat het vandaag een beetje alles of niks worden op het loodzware parcours van Mons. »

Toertocht Langdorp

Deel 3 van het Gorilha drieluik   Ook voor het derde deel van de Gorilha challenge ( GOor - RILlaar - HAacht ) hadden de weergoden goed weer voorzien. »

EBBT Grand-Halleux

Reactie Frans   Na het mooie resultaat van gisteren op en rond de mijnterril in Bergen kwam ik gemotiveerd aan de start van de 45km lange wedstrijd in Grand-Halleux, »

Raid Rancois

Al was het een serieuze lange autorit naar Rance, toch stonden we er met 4 connections bikers aan de start. »

Houffalize

Afgelopen weekend stond ik aan de start van de Houffalize Open Tour: de 3daagse wedstrijd die werd georganiseerd tijdens het Houffalize MTB Festival. »

Clubstage Monschau

In eerste instantie toch even een bedankje vanwege het bestuur voor de talrijke ledenopkomst, het aanstekelijke enthousiasme, de groepssfeer,... aan iedereen die erbij was! »

XC Antwerpen

Na de verkenning zijn Frans en ik het erover eens, geen spek naar onze bek, maar voor mij ideaal om wedstrijdritme op te doen na 3 intensieve trainingsweken. »

TT Wezemaal

Een stevige Connections-delegatie aan de start van deze nieuwe organisatie, 10 paar frisse rennersbenen klaar voor een pittige 45km. »

XCM Offenburg

14/05 en ik vertrek voor een 500km lange rit naar Offenburg voor mijn eerste buitenlandse MTB ervaring van het jaar. »

XCM Weinsteinbike

Voor het tweede jaar op rij nam ik deel aan de openingsrace van het Oostenrijkse TopSix regelmatigheids-kriterium. Kwestie van de huidige konditie te kunnen vergelijken met die van 2010. »

Wallonia Cup Eupen

Verslag Raf Vol goeie moed sta ik aan de start van de wallonia cup manche in Eupen, een leuk parcours in de bossen rond het voetbalstadion van ex-eersteklasser Eupen. »

Wallonia Cup Kelmis

Reactie Frans na een intensieve trainingsperiode en een weekend zonder wedstrijd voelden de benen nog niet zoals het zou moeten voor een wedstrijd. »

[XCM] Rando des 5 Chateaux - Mazy

Uitslag 1. Michiel Van Aelbroeck2. Ken Vanden Bulcke3. Wim Waeckens... Pieter Flamend... Davy Vandeput... Francky Vleminckx... Joris Vandebon... Herbert Van Leemputten... »

Wallonia La Calamine

Vandaag ben ik afgezakt naar de La Calamine, waar een Wallonia Cup manche op het programma stond.  Na een stevig ritje kwam ik aan in het mooi gebied waar de duitse taal gesproken wordt. »

Cimes de Waimes

Les Cimes de Waimes - Tom Suetens Donderdag 2 juni vroeg uit de veren want één van onze mooiste MTB-marathons staat op het programma: Les Cimes de Waimes. »

Malmedy [XC]

Op het parcours van de afgelopen bk's in malmedy stond dit weekend een leuke xc op het programma, de laatste van deel 1 van mijn seizoen, nu een weekje rust en dan terug een beetje basis trainen. »

RAID VTT LES CHEMINS DU SOLEIL

Intro

Het verlengde weekend van 2-5 juni moet een recordweekend voor Connections MTB Team worden, »

Verslag Nico

Villard de lans – Luc en Dois, 100km, 2835hmAan de start stond iedereen met verschillende ambities. Davy en Wim gingen voor een goede uitslag, hetzelfde voor Franky en Rik. »

Verslag Wouter

Les chemins du soleil door de bril van een niet mountainbiker Voor zij die hier een verslag verwachten van hoe fijn het wel niet is om de chemins du soleil te rijden, »

Beeldmateriaal

http://foto.mtbracingteam.be/#collection/46   http://foto.mtbracingteam.be/#collection/58 Juni 2011 by Bert en Roel »

ALPENTOUR TROPHY - MTB FESTIVAL SCHLADMING

Intro

Wie wat waar ? De Alpentour Trophy is een vierdaagse mountainbike-wedstrijd welke van 2 tot 5 Juni doorgaat in en rond het Oostenrijkse ski-bastion Schladming. »

Rit1

Mixed emotionsToen we vanmorgen wakker werden en uit de venster keken leek het niet zo een goede eerste wedstrijddag te worden, regen regen en nog sterkere regen. »

Rit2

Goed weer vanmorgen dus was het niet nodig om de uitwijketappe uit de kast te halen! We zouden dus richting Giglacher See trekken, op naar de sneeuw, op naar een wandelpassage! »

Rit3

Gelukkig stond er op dag 3 een korte klimtijdrit op het programma, want ik was na de vorige rit nog naar een feestje ter ere van het afscheid van men goede vriendin Renate Götschl geweest, »

Rit4

Verslag Ben Vandaag stond de laatste rit op het programma, nog even alles eruit halen dus! Het zonnetje scheen de benen voelden goed aan, »

Eindverslag

Eindverslag Ben Voor mijn was het de eerste meerdaagse waaraan ik zou deelnemen. We hebben hier toch wel naartoe getraind dus ik verwachte er ook wel wat van. »

Hagelandse Chrono Langdorp

Zaterdag koos ik niet voor de XC wedstrijd in Malmedy, maar voor een stevige training tijdens de Hagelandse Chrono. »

XC Averbode

Vandaag was ik te gast in het zonnige Averbode, waar niet veel bergen te zien waren maar wel veel zand…   Mijn clubmaatjes Frans en Raf waren er niet, »

XCM Ardennes Trophy

Op Pinstermaandag was ik net zoals een paar andere clubleden afgezakt naar La Reid – Theux voor de Ardennes Trophy. Ter plaatste was het maar fris en de grijze wolken bedekten de hemel. »

XC Boom

Na een dikke rustweek ben ik net terug beginnen trainen, na 3 duurtrainingen vandaag een wedstrijd combineren met een intensieve training, uurtje naar boom, »

XCM Lustin

La Gauloise te Lustin, mijn favoriete marathon.  Voor de 4e keer op rij zakte ik af naar Lustin om er de chrono van 76.5 km te rijden met 1930 hm.  Omstreeks 8u was ik ter plekke. »

TT Zemst + BBQ

Zoals steeds wanneer er tegenwoordig een clubactiviteit op het programma staat, was ook in Zemst-Laar er weer een recordopkomst clubleden. »

WK XCM

"23ste, wie had dat durven dromen? Ik in ieder geval niet. Mijn doel was top 40 en dat was naar mijn gevoel al behoorlijk ambitieus. »

Raid des Hautes Fagnes

Franky op zoek naar een betere conditie op de lange afstand: Vandaag na lang twijfelen gestart in Malmedy. »

de knie van Stijn

Via deze weg een update hoe het gesteld is met de knieblessure.  Mss om te beginnen nog eens back in time: 5 weken terug kwam ik voor de wedstrijd in Antwerpen ten val en stootte hierbij mijn knie teg »

Kitzalp Bike Festival

Woensdag : Hillclimb   De brixen hill climb, 500hm op 5,5km, gewoon naar boven knallen, 290 deelnemers staan aan de start. »

XC St Vith

Nog maar net bekomen van het WK Marathon en hop daar staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur. »

Downhillbikers Meerdael Classic

Vorige zondag stond de Meerdael Classic om en rond Heverlee bos / Meerdael woud op het programma. »

Brugbergrees

Zondag was ik afgezakt naar de jaarlijkse Brugbergrees te Humbeek. Het is een 4 uren wedstrijd voor ploegen en solo rijders waar altijd een leuke sfeer is. »

Marathon van Rulles

Er was weinig reactie op de oproep van Lieven om zijn vorige teamgenoten van de MTB-club van Rulles een poepje te laten ruiken ... »

WalloniaCup Ouren

Verslag RafNa 2 weken met griep, darminfectie en tussendoor de toertocht in Wijgmaal ( waar blijft het verslag Jimmy G ) sta ik zonder veel verwachtingen aan de start van de laatste manche van de »

TT Wijgmaal

Om 9h staan Hans, Herbert, Raf en ik aan de start van de TT in Wijgmaal.  Er is keuze uit 45 of 60 km en we twijfelen wat welke afstand we zouden kiezen. »

TT Loonbeek

Na weken met veel buitenlandse vakanties, was het tijd om de benen nog eens te testen op de mountainbike. De toertocht van Loonbeek is een ideale gelegenheid daarvoor… Niet te ver, leuke regio, »

XCM Montafon M2 en M3

Plaatjes Verslag van aan de zijlijn Dit weekend stond de Montafon in Oostenrijk op het programma. En bij wedstrijden in Oostenrijk weet je dat je weg bent voor een weekend maar dat vind ik niet erg! »

Transrockies

Intro

Wie wat waar ?Overal waar we tegenwoordig in Teamoutfit komen, zijn we bekend of mischien wel berucht... en dat zal er niet op minderen nu dat Raf de teamkleuren gaat verdedigen over de grote plas. »

Rit1

31km 1150hmFernie is bekend om zijn singletracks, tijdens rit 1 ontdekken we de mooiste en leukste singletracks die Fernie te bieden heeft. »

Rit2

51km 2200hmNet na de start loopt het meteen bergop om een beetje op te warmen, om dan via the splitting baers trail af te dalen naar de belangrijkste klim van de dag, omhoog tot de coal creek summit. »

Rit3

46km 2000hm Rit 1 en 2 waren slechts een voorproevertje als het op singletracks aankomt, »

Rit4

47km 1250hmRit4 North fork receation area-little elbow campgroundNa een opwarmertje beginnen we meteen aan de belangrijkste klim van de dag naar de top van de volcano ridge. »

Rit5

66km 2000hm Deze lus in een aaneenschakeling van bekende trails, met mysterieuze namen als prairie creek, sulphur springs, moose packers trail, pnuema en ridgemont. »

Rit6

72km 2050hm De koninginnenrit van de transrockies, veel kilometers en veel klimmen vandaag, tot in het echte hooggebergte. »

Rit7

45km 1150hm  De laatste rit doorkruist de mooie Bow valley naar de stad Canmore, op de rand van Banff national park. »

Eindverslag

..... Eindverslag Deel 1 ( ´TR3 )   TR3, de 3-daagse UCI-wedstrijd van de transrockies zit erop, ik eindig als 14de elite, het eerste prijzengeld is binnen :-), »

Antwerp 6 hours

Crash Boem Bang Zaterdagnamiddag beloofde een natte namiddag te worden, was het niet van de regen die ze voorspeld hadden, zou het zeker van het zweten zijn op Antwerp 6 hours race. »

Transschwarzwald

Waar het allemaal begon De Trans-Schwarzwald is de wedstrijd waar het voor mij allemaal begon. »

Proviciaal Kampioenschap Langdorp

Samen met Nicolas Vermeulen kon ik na de aanvangsronde plaatsen goedmaken en wisten we aansluiting te vinden bij het eerste achtervolgende groepje dat streed voor de 3de plaats. »

Houffa-marathon

by Eric Balen...Rustig achteraan starten, achter 2 leuke bikesters met lekker tempo beginnen inhalen (met MTB Babe op hun broek vanachter, leuk )...om na 15 km toch een slippertje te maken... »

Hrinkow

"Kwestie van een goed wiel te vinden" De voorlaatste wedstrijd van het TopSix regelmatigheidscriterium voor mtb marathons starte onder een pril zomerzonnetje. »

Sankt Anton am Arlberg

Where it all began Sankt Anton am Arlberg, nergens stond ik zo vaak aan de start van een Mtb wedstrijd als hier in Tirol. Hier was het dat ik mijn eerste schijfremmen opstookte en bijna verongelukte. »

Granitbeisser

Masochismus? Nein, Bikeuh!   Voor diegenen die niet weten hoe de TopSix in elkaar zit : Het is een regelmatigheidscriterium bestaande uit 6 wedstrijden. »

Duchenne Heroes

Uitzonderlijk is dit verslag opgemaakt in het Engels: dit omdat ik een afspraak heb met een Roemeens Mountainbike tijdschrift (MBikers) dat ik een artikel zou schrijven over dit event. »

Grand Raid Godefroy

Bouillon door Pieter  In Bouillon was ik nog nooit tevoren gaan rijden. Hoog tijd dus om ook daar eens te gaan checken of het daar eerder gewoon of redelijk hard afzien is. Na een rit van 2 uur! »

O-Tour Obwalden

Het is nu voor het 3de jaar op rij dat ik deelnam aan deze wedstrijd en elk jaar staan hier de beste Zwitsers aan de start en dat was dit jaar niet anders. »

Hollange

Na even wikken en wegen toch besloten om de chrono te gaan rijden in Hollange. Wel ver rijden, maar zeer positieve commentaren van vorige jaargangen trokken me toch over de streep. »

Vulkanbike - Daun

Op een dikke twee uur rijden van Tielt-city is er een rustig stadje in het Eifelgebergte, genaamd Daun. »

Extreme sur Loue - Ornans

In Het Franse Ornans, waar volgend in 2013 het WK mtb marathon gereden word eindigt Frans Claes van het Leuvense Connections mtb team als 16de. »

Clubrit doorheen het zonienwoud

Bij het horen van de naam 'Zoniënwoud' moet ik altijd denken aan die winterse TT's langs snelle gravelwegen. De gravelbaantjes lagen er nog maar er lag nog veel meer lekkers op ons te wachten... »

TT Overijse

Het moeilijkste van de tocht lag al dadelijk in het begin: parkeerplaats vinden en ingeschreven geraken… Man, wat een drukte! »

Superbikers

Naar jaarlijkse gewoonte, is er ook dit jaar weer de Superbikeraward. Deze wordt door de club uitgereikt aan de 5 "normale" clubleden ( met uitzondering dus van de gelukkigen die deel uitmaakten van »

TT Humbeek

Humbeek was zo'n beetje een keuze bij gebrek aan beter : niks in de regio, en toch lekker herfstweer, »

Rotselaar

Mischien was het wel een beetje een "ego"-ding toen ik met Hans afsprak om tegen iets na 8 te starten aan de meander. »

Beach race De Panne

Afgelopen weekend stond ik aan de start van de beachrace in De Panne, die gezien de omstandigheden een snelle race van 54 km ging worden. »

LMTB

Vorig jaar was ik al 1 wedstrijd gaan meerijden van deze Limburgse Tropy die uit 7 wedstrijden bestaat en dat was met echt goed bevallen. »

TT Weerde

Vroeg afgesproken om de onverharde wegen van Weerde en omstreken onveilig te maken waren we al snel weg voor de "marathon"-afstand.We is een beperkt groepje, Eric, Wim Vdw en mezelf. »

TT Averbode

Vandaag was er de keuze tussen Tervuren en Averbode, via het forum werd de knoop snel doorgehakt en beslist om naar Averbode te gaan. »

TT Aarschot

Na een geslaagde rit in Diest op zaterdag besloot ik (Wim V) ondanks het minder goed gevoel (beetje ziek) toch naar Aarschot te gaan. »

TT Hechtel-Eksel

Voor de verandering eens op zaterdag op de bike geraakt en samen met Wim V en Pieter afgesproken om de TT van Hechtel-Eksel gaan te rijden. »

TT Lummen

Niks zo goed als een goed kerstfeest blijkbaar, om onze leden terug te motiveren om op de fiets te klimmen… Leuke vertegenwoordiging vandaag! »