CRAFT BIKE TRANS GERMANY

Intro

Wie wat waar ?Het Connections mtb Team Mountainbike Racing Team gaat voor een nieuwe uitdaging… Nadat vorige jaren een grote afvaardiging naar de Trans-Schwarzwald, »

Rit1

3 .... 2 ..... 1 ..... Start ! Zijn we in Wales mischien ?Und jetzt geht es los !! »

Rit2

Germany here we come again ! Na een zware "proloog" de dag voordien wacht er ons op weg naar het Duitse Pfronten, op het eerste zicht, een iets minder moeilijke tweede dag. »

Rit3

Pittig ritje ! Met slechts 55 kilometer en net als gisteren een kleine 1900 hoogtemeters, staat op dag 3 de kortste rit op het programma. »

Rit4

The final countdown! Vandaag komt de Trans-Germany aan in .... Oostenrijk, zou het kunnen dat de bedenker van deze meerdaagse verborgen dromen heeft over het 'annexatie van Oostenrijk bij Duitsland' . »

Eindverslag

Het is weer voorbij die ..... ( vul zelf maar aan )Eén ding is zeker, en dat is dat iedere Connections mtb Team biker en begeleider de voorgaande 4 dagen tot zijn / haar persoonlijke limieten 'and »

CRAFT BIKE Transalp

Voorbeschouwing

Het Connection-Granville racing team is nog maar net terug van de Trans Germany en de volgende meerdaagse etappe wedstrijd staat al weer voor de deur. »

Rit1

Traditioneel heeft de eerste etappe een vlakke aanloop met naar het einde toe één zware beklimming. Op papier de minst lastige etappe. »

Rit2

Met drie cols en een zeer lastig oplopend stuk op het einde is de tweede etappe meteen héél zwaar. Na een korte vlakke aanloop is de eerste col van de dag de zwaarste. »

Rit3

Ogenschijnlijk iets minder zwaar dan de vorige dag maar met de eerste klim van de dag rijden we meteen naar het dak van de TransAlp 2010. »

Rit4

Een overgangs etappe met een hoog percentage schotter dus moeilijk bereidbaar. Er moeten 3 cols beklommen worden waarvan de eerste vrijwel onmiddellijk begint en 23 km lang is. »

Rit5

Zonder twijfel de koniginne etappe van deze editie. Op dag 5 begint de vermoeidheid pas echt te wegen, het is de langste etappe met de meeste hoogtemeters. »

Rit6

Weer een afwisselende overgangs etappe, een lange klim in het begin die meteen pijn zal doen in de benen, zeker na de zware etappe van gisteren. »

Rit7

De kortste etappe van nog geen 50 km maar aan hoogtemeters absoluut geen gebrek. Het grootste deel van het parcours gaat bergop, »

Rit8

Het einde is in zicht maar ook de laatste etappe zal niet eenvoudig worden. Een zeer afwisselende etappe, vrij véél verhard deze keer met één relatief lange en één korte klim. »

Eindverslag en foto's

Epiloog door Davy Vooraf hadden Jimmy en ik ons een doel voor ogen gesteld dat misschien (als alles meezat) haalbaar was. Onze target was een top 100 plaats bij de mannen elites veroveren. »

[XC] Belgisch Kampioenschap - Malmedy

Reactie Danny :   Vrijdagnamiddag vertrokken voor een weekendje Malmedy(BK cross-country)met echtgenote en ons geinstaleerd op het hoogste punt van Malmedy(Hotel Ferme Libert) onze twee deelnemers Raf »

[XCM] Rando de L'Hermeton

Peter en ik stonden rond 9u aan de start. Peter ging voor de 65 km en ik voor de 90km. Vroege vogels Joery en Rik vetrokken rond 8u voor de 90 km. »

[XC] WalloniaCup Ouren

Reactie Raf :In het nietige dorpje Ouren werd de volgende manche van de merida cup gereden. Na de verkenning van het parcours ben ik in de wolken, steil klimmen, steil technisch bergaf, »

[XC] Flanderscup Hechtel - Eksel

< Reactie Frans :Ik kon als 15de het bos induiken. De eerst ronde ging het zeer snel en moest ik mijn ritme nog wat zoeken op de vlakke boswegen met veel keren en draaien. »

[XCM] Montafon M3 Marathon

Soms zijn er van die dagen dat je iets anders wil dan de sterrit in Rillaar of de zoveelste rit op de baan. Als je dan Herbert erbij betrekt, »

[XC] Kessel

FlandersCup door Raf :   Flanderscup in Kessel, revanche voor lekke band van vorige week in Eksel? Eigenlijk een gelijkaardig parcours, snelle stukken door het bos, stukken kort draaien en keren, »

[XCM] Bataille des Ardennes

Dit weekend was er heel wat te doen, ( La Bataile des Ardennes, Chouffe marathon en de raid des sources) keuze genoeg dus. »

[XCM] Les crêtes de la burdinale

Rond half acht vertrokken samen met Rik om een 40 minuten later te arriveren te Burdinne. Op de parking kwam Ben ons verwelkomen en wist ons te vertellen dat Peter eveneens de chrono zou rijden. »

[XCM] WK Sankt Wendel [D]

Verslag vanaf de zijlijn Frans en zijn gevecht tegen de wereldkampioenen in hun vak. Het marathon mountainbike gebeuren te St. Wendel. Donderdag: een werkdag. »

[XCM] Reichraming [A]

De voorlaatste van de oostenrijkse marathons die meetellen voor het TopSix regelmatigheidsklassement is de kleinschaligste van de reeks. Klein maar fijn zo zou blijken. »

Arlberg mountainbike Marathon [A]

Een wedstrijd aan de voet van de Arlberg is voor mij altijd een beetje een thuismatch. Het is dan ook niet mijn eerste deelname hier. »

[XC] Belgacom GP Geraardsbergen

Reactie Raf :   De 6de manche van de belgacom grand prix, op en rond de mytische muur van geraardsbergen:  Ondanks de gebrekkige voorbereiding, weekje vakantie zonder fiets en 3 dagen pukkelpop, »

[XC] Provinciaal kampioenschap Langdorp

Reactie Raf :   Provinciaal kampioenschap in langdorp, de volgende mtb-afspraak met een uitroepteken. Een zwaar en superleuk parcours, een klassieker eigenlijk, veel snedig klimwerk, »

[XCM] Houffamarathon

Reactie Jokke :   Onder een voorlopige droge hemel werd het startschot gegeven voor de 7de marathon van Houffalize. »

[XC] Merida Flanders Cup Lille

Reactie Raf : Laatste manche van de flanders cup in lille, vlak vlakker vlakst, op 3 molshopen in los zand na. »

[XCM] GranitBeisser [A]

De laatste van de TopSix serie was in mijn geval een “verplichting” aangezien ik anders niet aan het minimum van 4 wedstrijden in de serie kwam. »

[XCM] O-Tour Obwalden [CH]

Met hoge verwachtingen vertrok ik naar Zwitserland. In het begin kon ik deze verwachtingen ook inlossen want de eerste 7 km klimmen kon ik mijn wagonnetje aanhangen bij de eerste achtervolgende groep »

Mont Ventoux [F]

Eind Augustus stond er een Connections- man op de top van de mont Ventoux. Heel erg fier. Niet omdat hij zonet deze berg beklommen had. »

[XC] Houffalize

Verslag Raf : Vandaag de laatste manche van de merida cup en wallonia cup in houffalize, na een week hoestend in de zetel en aan de antibiotica een verplicht nummer zonder al te hoge verwachtingen. »

[XCM] GRG Bouillon

Zondagmorgen om 4 uur opgestaan om naar Bouillon te vertrekken dat helemaal in de provincie Luxemburg ligt. Na een lange rit was ik om 7 uur aangekomen op de site van de "Grand Raid Godefroy". »

[XCM] BK Beringen en [XC] GP Beringen

Bk marathon. Een grote afspraak op de kalender, het bk marathin in beringen, op voorhand was het parcours voer voor discussie, 2x de mijnterril beklimmen en voor de rest slingeren door de bossen. »

[XCM] BK Beringen Persverslag

In samenwerking met gelegenheidssponsors Chimay, Winterhalter, Rayden en traiteur Norré Tobback, organiseerden Danny en Kris namens de hele club een uniek VIP-arrangement voor sponsors, »

Enduro Maxiavalanche Flims [CH]

Ons clublid Jasper doet tegenwoordig aan Enduro.  Dit weekend reed hij de Maxiavalanche.  1ste manche 16de, in de finale manche stond hij helaas op de laatste startrij. »

CROCODILE TROPHY

Voorbeschouwing

Eind oktober is het weer zover, de 19de start "down under" de ondertussen legendarische Crocodile Trophy. Deze meerdaagse marathon bestaat uit 10 etapes. »

Rit1

De openingsetappe doorkruist het regenwoud, tot km 30 staan er enkele zeer steile beklimmigen en afdalingen op het programma, om dan glooiend richting slotklim te rijden. »

Rit2

De kortste rit van de crododile trophy begint met 2 steile beklimingen in de eerste 20km door het “danbulla state forest”. Daarna is het via goed berijdbare weg richting finish. »

Rit3

Een behoorlijk vlakke rit met enkele zandstroken, voor het overgrote deel gravel wegen.   October 2010 By The Croco-Raf Raf:Eén van de zwaarste ritten van de Croc vandaag, »

Rit4

De langste rit van de crocodile trophy, voor een groot deel word er op een oude spoorwegbedding gereden, ruw en vol stenen. Het laatste deel is over asfaltwegen tot chillagoe. »

Rit5

Heen en terug naar chillagoe over dezelfde wegen, steeds golvend, nooit echt vlak.   October 2010 By The Croco-Raf Raf: 50km heen en terug Chillagoe vandaag, 100km vlammen. »

Rit6

Lange rit met “currogations”, het laatste deel gaat over smallere zanderige wegen. »

Rit7

Heel lang rit die steeds op en neer gaat.   October 2010 By The Croco-Raf Raf: Vandaag een zware lange rit down under, »

Rit8

Terug richting kust, dus steeds met de wind op kop. De wegen zijn bezaaid met “dustholes” en “currogations”. De finish ligt bovenop een 30% steile slotklim van 1km, »

Rit9

Echt mountainbiken vandaag, na een vlakke aanloop draaien we eerst op de “crab track” en erna de “ zigzag track” op. zeer steile beklimmingen en afdalingen volgen elkaar snel op. »

Rit10

De afsluitende tijdrit is nieuw maar het tracé zeker niet, kort maar hevig, met 2 enorm steile beklimmingen om te bedwingen   October 2010 By The Croco-Raf Raf: Een superzware tijdrit, »

Eindverslag en foto's

Moe maar tevreden kan ik terugblikken op een geslaagde Crocodile Trophy. 4 ritoverwinningen en 2de in de master1 categorie, en net top10 gemist overall met een 11de plek. »

Enduro Finale Metz

Enduro, king of het mountainbiken en ze hebben gelijk ook!  Finale van de erec in Metz frankrijk (est rallye-enduro cup) Zaterdag 32 km, met 5 specials op tijd. »

Ledenfeest

Bijna november, het jaar zit er weer op voor het Connections Racing Team....Bijna...want de Raf probeert momenteel de (gouden) kastanjes nog uit de brand te slepen, meerbepaald in de Crocodile Trophy. »

TT Scherpenheuvel

Na de eerste sneeuwvlokjes eerder deze week en de vriestemperaturen van de afgelopen nacht was de toon gezet voor de eerste echte winterse TT van dit najaar! »