Jokke's rit

 

 


Het werd tijd. Na jaren nog niet echt zelf een rit in elkaar gestoken te hebben, bracht de corona tijd goesting en tijd hiervoor.


Zondag 5 juli was het verzamelen geblazen in Haacht voor een vlakke rit.

De opkomst was overweldigend, liefst 23 leden konden het initiatief wel smaken, met als kers op de taart Lien die graag wou kennismaken met onze club.

Na het verplichtte akademisch kwartiertje vertrokken we in 2 groepen om het beheersbaar te houden. De 'snelle groep' olv Kim. Ikzelf nam de tragere groep voor mijn rekening. Na het eerste singeltrackje tussen de netels en bramen door, ik had jullie gewaarschuwd, kwamen we 2 obstakels tegen. De visvijver waar we niet langs mochten en de leeglopende achterband van Hans V. De visvijver werd omzeild, de achterband wat voorzien van extra lucht. Flor kreeg de volle laag bij de visvijver, dit wat niet mijn plan. Sorry nogmaals Flor dat jij als eerste aangesproken werd door de visser...

De tocht ging verder door het Haachts Broek waar elk poortjes, houten vlonderpad en singeltrackje werd opgezocht. Via kleine achterafwegjes en de Antitankgracht werd er een lusje in Keerbergen gereden om dan langs de Dijle en over de Damiaanbrug terug naar Haacht te keren. De wei in Werchter werd aangedaan. Gelukkig nam de backstage van Werchter Zomerbar niet teveel plaats in en kon over de heilige grond, waar in normale tijden de mainstage staat, richting Wakkerzeel gebold worden.

Vlak voor de doortocht door het bos van de graaf De Spoelbergh, werden we allemaal getrakteerd op een super bevoorrading verzorgd door Hilde en geassisteerd door Lars. Voor de snelle groep het moment om de bike van Maarten een groot onderhoud te geven....

Via Kampenhout-Sas ging het dan naar Veltem over elk smal wandelpaadje dat ik maar kon vinden. Langs een singeltrack op de oever van de beek reden we naar Kwerps en dan via het Silsombos terug naar Kampenhout-Sas en de aankomst.

Ons terras was daarna het ideale plekje om nog wat na te praten met een drankje en een knabbeltje. Gelukkig deerde de lichte regen ons niet, behalve Kim die we wat moesten verwarmen met een sasieke.


Het deed me enorm deugd dat er een talrijke opkomst was en dat de track gesmaakt werd. Ik kreeg er een enorme energieboost van.

Dankjewel allemaal voor jullie kameraadschap en positieve commentaren.

De basis is gelegd om dit ritje nog verder te verfijnen en te verbeteren. Het Kastanjebos in Herent ligt er nog onontgonnen bij en zeker en vast nog andere leuke plekjes.

Het was voor mij heel fijn om de track uit te stippelen en jullie gastheer te zijn.


 

 


 

Juli 2020 By Jokke