Retrorit - je excuus om op oude brol buiten te komen

 

 


De voorbije jaren was er al een paar keer geopperd om eens een ritje te doen met wat oud materiaal, in true retro stijl. Vandaag was dan ook de dag gekomen dat we met onze retro MTB en/of kleding zouden gaan pronken in de omgeving van Kortenaken. Erik VDW, Herbert, Geke, Erik G, Jim, Peter en Sven waren allen stipt op tijd bij mij thuis te Ransberg.

Spijtig genoeg waren er ook enkelen die wegens omstandigheden ons niet konden vergezellen voor de rit... spijtig, maar wie weet doen we dit nog wel eens?!

 

 

Aangezien Kortenaken niet direct naast Leuven ligt, had ik verwacht dat de meesten (iedereen?) met de auto zouden komen... Jim, Peter en Erik G hebben de verplaatsing echter gedaan per bike, als compensatie voor het rijden van een retro rit met een 29er.

 


Om 8u45 was iedereen aanwezig en vertrokken we voor een rit van 60km door velden, bossen en boomgaarden. Van Ransberg naar Hogen, naar Geetbets, naar Kortenaken centrum, naar Rijnrode, tot aan E314 in Bekkevoort waar Kathleen en dochter Lien klaar stonden met de bevoorrading. Na het bijtanken zetten we de rit verder langs de E314 af door het hoog gras, met als gevolg een ware stuifmeelwolk. Gelukkig reed ik op kop want dit is niet echt super voor de allergie! Met wat draaien en keren gingen het verder richting Waanrode waar we nog wat hoogtemeters gingen sprokkelen en een graanveld gingen opzoeken (ter verduidelijking dit was wel degelijk een echte trage weg!). Via een laatste lus door de boomgaarden ging het terug richting Ransberg waar de après ons stond op te wachten.

 

 

Roel is ons nog komen vergezellen op de après, hoe meer zielen hoe meer vreugde.

 

 

Recap:
- Een clubrit organiseren is niet moeilijk, het vergt wel wat tijd (maar loont zeker de moeite)
- Men denkt nogal rap omdat er wat hoog gras of andere gewassen staan dat er geen weg is. Mis! Wil alleen maar zeggen dat er niet genoeg MTB'ers zijn in de streek
- Retro materiaal is gene brol! We zijn slechts 1 keer moeten stoppen, en dan nog wel voor slechts een platte band
- Ge kunt met een retro bike ook goed vooruitgaan
- Erik G drinkt niet alleen graag een Leffe, hij eet blijkbaar ook graag pannenkoeken (en liefst van al de grote pannenkoeken)
- Teken kruipen overal

 

 

 

 

 


 

Juni 2018 By Hake