Zondag 02/04/2017-Les cinq mousquetaires a THUIN

 

 


In de buurt geen MTB-rit en dus had Eric G. het lumineuze idee een oproep richting Thuin te lanceren.

Daar Thuin ook op mijn bucketlist stond nam ik deze aanbieding met plezier aan.       

P.P., Eric VDW en Sven ZV konden evenmin aan deze verlokking weerstaan en dus stonden we met zen vijven aan de start in 'le pays des collines' voor een rit van 65 km.

Na een nogal lange aanloop op asfalt doken we het bos in. En ja de” Marie-Louise ging onmiddellijk serieus op en neer”... mooie tracks in dit bomenrijk maar dit kan moeilijk anders indien je naam “ Le bois joli” is.

Na 15 km de eerste bevoorrading van vier, ( jaja zo gaat dat over de taalgrens!) ging de rit verder in dit mooie landschap van weiden, heuvels en bossen..met als constante weinig vlakke stukken en af en toe een pittige (gevaarlijke) afdaling.

Deze werden door de jonkies onvervaard genomen. De twee oudjes besloten de meest gevaarlijke naast hun ros af te dalen (hetgeen natuurlijk nog moeilijker bleek). Ja ,een teveel hersenen kan soms ook een nadeel zijn.... of geven ze stiekem voorrang aan heelhuids aankomen wegens vermeende podiumambities in Italië ???

Intussen was ook de zon regelmatig van de partij en werd het nog heerlijker cruisen door dit landschap...samen met de wolken verdween onze focus en we namen de verkeerde splitsing!

Alleen P.P. volgde het juiste spoor en wachtte op ons bij de volgende bevoorrading.

Na een drietal uurtjes biken kwam de eindmeet stilaan in zicht en aangezien ik nog enkele druppels energie over had vond ik het ogenblik aangebroken om eens te testen hoe het gesteld was met de conditie van de medematen, en dus ging ik op een steile klim ten aanval......

Deze werd echter onmiddellijk gecounterd door Eric G. en we moesten met zijn allen lijdzaam toezien hoe hij op één been van ons wegreed. Ja er zijn nog zekerheden in een bikersleven.

Na deze inspanning hadden we natuurlijk honger en dorst. Wegens groot succes waren de worsten net uitgestorven toen het onze beurt was . Spijtig , maar dit werd gelukkig gecompenseerd door enkele blauwe Chimays en dat is ook eten … met drinken erbij !

Bij leven en welzijn en met droog weer......

I'll be back

 

Géke

 

 


 

April 2017 By Geke