Transalp 2010

logo transalp

 

Het Connection-Granville racing team is nog maar net terug van de Trans Germany en de volgende meerdaagse etappe wedstrijd staat al weer voor de deur.
Van 17 tot en met 24 Juli zal Connections mtb Team twee elite teams van twee bikers afvaardigen voor de 13é editie van de ondertussen legendarische TransAlp. Reeds meer dan een half jaar aan planning en vooral training zijn er reeds aan vooraf gegaan. De editie van dit jaar start op 17 Juli in het zuid Duitse Füssen om na 8 dagen te finischen in het Italiaanse Riva. Niet minder dan 550 teams zullen aan de start staan om de loodzware Alpen uitdaging aan te gaan over een afstand van 600 km en een kleine 20.000 hoogtemeters. De delegatie voor de TransAlp mag dan wel minder groot zijn als voor de Trans Germany de ambitie om een sterke prestatie neer te zetten is er zeker niet minder door.

 

Teams:
Connections Team 1 wordt gevormd door de Belgische MTB toppers Frans Claes en Wim Waeckens.
Frans en Wim zijn de speerpunten van het team en zijn de uitdaging aangegaan om zich te meten met de beste meerdaagse mountainbikers van de wereld.
Connections Team 2 wordt gevormd door club voorzitter Davy Vandeput en Jimmy Grade.

 

Reactie Frans en Wim
Frans: ik kijk er enorm naar uit om sinds lang nog eens in het hooggebergte te vertoeven en te biken. Vroeger trok ik er in de zomer wel eens op uit met mijn neef Herbert om de bergen te beklimmen en in de hooggelegen berghutten ons te voldoen aan een “apfelstrüdel mit Seine und eis” en een “apfelsaft gespritst”. Dat het dit keer niet zo’n toer toeristisch tochtje wordt daar ben ik wel vrij zeker van. De ambitie is dan ook om na de laatste etappe bij de 20 beste teams te staan. We hebben er alvast alles voor gedaan wat binnen onze mogelijkheden ligt en zullen het beste van onszelf geven om het beoogde resultaat na te streven. We zouden echter het delirium nabij zijn als we onszelf in Riva bij de beste 10 teams van de Trans-Alp 2010 mogen rekenen. Maar eerst 8 dagen voluit gaan en dan zien we wel waar we uitkomen.

 

Wim: Net als Frans kijk ik er naar uit om de Transalp te kunnen aanvatten. Wedstrijden in het gebergte vind ik ongelooflijk leuk. De kick om de cols te bedwingen en elke dag nieuwe uitdagingen aan te gaan is onwaarschijnlijk.
Voor mij is het reeds de tweede maal dat ik ga deelnemen aan de Transalp. De eerste kennismaking met deze meerdaagse was voor mij op sportief vlak een ontgoocheling en daarom wil ik deze Transalp op mijn waarde kunnen rijden en met een goed gevoel aankomen in Riva.

Voor mij persoonlijk is de eindrangschikking van ondergeschikt belang. Zo hard mogelijk elke dag rijden, elkaar niet kapot rijden, voldoende eten en drinken, niet te veel mechanische problemen, geen valpartijen … en vooral genieten … . Daarna zien we wel waar we uitkomen en als alles meezit zou dit wel eens een verrassing kunnen zijn.

 

Reactie Davy en Jimmy:
De TransAlp staat ook voor ons al een tijdje op de verlanglijst maar aan een dergelijk avontuur begin je niet zomaar. Ook al zijn we conditioneel klaar om eraan te beginnen, iedereen die reeds een grote meerdaagse etappe wedstrijd heeft gereden weet dat je er enkel met een goede conditie niet komt.
In de eerste plaats willen we natuurlijk op een degelijke manier alle 8 dagen volmaken maar als we een plaats bij de beste 100 teams kunnen veroveren in Riva zou het de kers op de taart zijn na een week het beste van ons zelf te hebben gegeven.

 

 

June 2010 By The Connections mtb Team Transalpers