Hrinkow marathon - Reichraming [A]

 

De voorlaatste van de oostenrijkse marathons die meetellen voor het TopSix regelmatigheidsklassement is de kleinschaligste van de reeks. Klein maar fijn zo zou blijken.

Hier in Ober-Österreich zijn de bergen niet zo hoog, de klimmetjes niet zo steil en lang, kortom piece of cake ..... of niet soms.

 

Wakker worden met een zonnig uitzicht op de te overwinnen bergen, de plaatselijke rivier, de start/finish, het dorpje Reichraming,.. er zijn mindere manieren om een wedstrijdsdag te beginnen. Start voor de extreme afstand is om 8u45, tijd genoeg om rustig te ontbijten , los te rijden en dan plaats te nemen in de eerste startbox.

De eerste 5 kilometer vliegen voorbij in de buik van het peleton, maar vanaf dan gaat het echt bergop, oftewel in mijn geval bergaf met het goede gevoel. Is het het gebrek aan training de laatste maanden, de naweeen van de montafon M3 marathon, de inspanning in de 6 urenrace van vorig weekend of gewoon de 1000 kilometers in de auto van gisteren ? Eén ding is zeker, het draait voor geen meter ! Bergop komt de ene na de andere biker me voorbijgeslopen, bergaf kan ik er wel enkelen terug voorbijrijden maar algemeen is het tussenresultaat negatief.

 

Eens kilometerpaal 45 voorbij gaat het stilaan beter, de leiders van de mediumafstand hebben ondertussen hun drie kwartier startachterstand goedgemaakt, en plots lijkt het hek van de dam, in plaats van uit de wind te gaan zitten bij hun, is het andersom. Wanneer we dan nog eventjes het gezelschap krijgen van de twee leiders op de lange afstand die ondertussen aan de extra lus bezig zijn, ben ik er zeker van dat het beter begint te gaan.

Samen met de toprijders van de medium kom ik terug in Reichraming, voor hun zit het er daar op, ik moet dan nog de extra lus aanvatten. Al bij al vliegt de lus voorbij, enkel in het bos zijn er enkele probleempje. De nieuwe explorer voorband blijkt een schot in het water, schuiven op natte wortels en stenen doet ie als geen andere, ik prijs me dan ook gelukkig heelhuids de finish te kunnen overschrijden.

 

Met 3uur40 rijtijd over de 74 kilometer en 2100 hm kan ik me uiteindelijk wel verzoenen. Tijd voor een weekje rustig fietsen in de alpen en dan nog eens de Arlberg bedwingen per bike. C ya next week.

 

 

 

 

August 2010 By Herbert