Podium voor Raf in Wallonia Cup - Ouren

logo WalloniaCup

 

 

Reactie Raf :

In het nietige dorpje Ouren werd de volgende manche van de merida cup gereden. Na de verkenning van het parcours ben ik in de wolken, steil klimmen, steil technisch bergaf, door een riviertje, ... ik ga me al zeker amuseren. Enkele toppers passen voor deze manche, begrijpen wie begrijpen kan, misschien zit het bk nog in hun benen. Ik start voor het eerst dit seizoen echt goed, direct in de pedaal, direct een goed ritme, en tegen een serieus tempo de eerste klim op. Boven word deze iets steiler en ik zit ideaal in 3de positie tot mijn voorligger een bruusk manoever maakt en mijn voorwiel aantikt, ik draai even de kant in en moet even de pedaal uitklikken. Ik verlies hierdoor enkele kostbare plekken want net daarna draaien we de 1ste steile afdaling in. De renner in 3de positie mispakt zich en iedereen die er achteraan komt in de opstopping terecht, een kettingbotsing als het ware. Ook ik hang ertussen maar mag me gelukkig prijzen dat mijn fiets er ongeschonden uitkomt. Eens goed vloeken en terug de fiets op om aan een achtervolgingsrace te beginnen. Het is een paar keer op de 36 achteraan bergop rijden, heel steil, boomwortels, scherpe bochten ... Ik schuif mooi enkele tegenstanders voorbij en begin de volgende afdaling in het wiel van de 2de, de latere winnaar is op dit ogenblik al lang gaan vliegen, die zien we niet meer rijden. Mijn concurent maakt in deze weer aartsmoeilijke afdaling een stuurfoutje en ik kan profiteren, ik passeer hem en trek op de klim erna nog eens stevig door. Als ik boven achteromkijk merk ik dat ik een klein gaatje heb en ik blijf me voor de volle 100% geven, aan het einde van de eerste ronde zie ik zelfs niemand meer achter me rijden. Vanaf nu is het nog 3 ronden stevig tempo rijden en genieten. Op het puntje van het zadel op de stukken bergop, in de afdaling een goed spoor zoeken en naar beneden vliegen.

 

Ik eindig 2de op een 2-tal minuten van de winnaar, ik heb echter het gevoel dat er zonder opstopping nog net iets meer had ingezeten, de benen voelden super vandaag. Ik doe een hele goeie zaak in het merida-klassement en sta voor de 3de maal op het podium dit seizoen, ik ben dan ook meer dan tevreden over deze zondag in de verre oostkantons.

 

De komende weken staan er met eksel en kessel 2 manches op de agenda die me niet echt liggen, biljardvlak, draaien en keren in het bos, met het grote verzet tempo maken. Meerijden en de nodige puntjen meenemen is da ook het doel. Volgende grote afspraak is de wedstrijd in langdorp eind augustus.

 


  

July 2010 By Raf