Flanders Cup-finale Lille

logo Flanderscup

 

Reactie Raf :

 

Laatste manche van de flanders cup in lille, vlak vlakker vlakst, op 3 molshopen in los zand na. Niet echt mijn ding dus ik liet me overhalen om ‘s morgens een wedstrijdje basketball mee te spelen. Geen ideale combinatie, dat wist ik op voorhand, maar soms doet een mens al een domme dingen.

 

Met niet veel fut meer in de benen sta ik dus aan de start, er word weer stevig doorgetrokken na het startschot en ik begin rond de 13de plek aan de eerste volledige ronde. Ik moet alles uit de kast halen om aan te pikken en ik voel mijn kuiten zich ongezond opspannen.

Bij de eerste passage over de eerder vernoemde molshopen moet ik onverwacht mijn voet uitklikken en bijpikkelen en dat blijkt de druppel. Een kei harde kramps schiet in mijn kuit, ik moet van de fiets om al in de 1ste ronde te staan stretchen, de kramp blijft beetje hangen en ik kruip niet echt vlot terug op de fiets. “opgeven” lijkt mij een logische beslissing maar ik bijt nog even door.

 

Ik rijd ondertussen rond op een 22ste plek, maar ik heb de indruk dat die kramp begint weg te trekken. Het is duidelijk zolang ik blijf trappen en nergens een technisch foutje maak zodat ik moet uitklikken lukt het wel.

 

Ik kan mijn tempo ook optrekken en begin zowaar concurrenten in te halen, met steeds een nieuw doel voor me vlieg ik redelijk snel over het parcours om zo nog een 15de plek uit de brand te slepen.

Helemaal niet slecht met de benen die ik vandaag heb. De conditie is duidelijk terug.

 

De basketwedstrijd hebben we trouwens met 1 punt verschil verloren in de laatste seconde.

 

 

Reactie Frans :

 

wedstrijd:

 

De eerste ronde verliep niet vlekkloos. Toen een voorligger problemen kende met zijn ketting en iemand ten val kwam werden er meteen enkele gaten geslagen.

Van bij de start werden alle registers open getrokken en in de 2e ronde kon ik nog enkele renners voorbijsteken en me zo in 5de positie nestelen.

 

Op de lange rechte stukken in het bos zag ik het groepje met Gaudy, De Bock en Huygens nog voor me uitrijden, maar wat ik ook probeerde, ik geraakte geen meter dichter.

Ook mijn achtervolgers verloren ronde na ronde terrein en zo werd het een eenzame koers en 8 ronden afzien.

 

Al na 1u30 was de koers ten einde, nogal kort voor een XC-wedstrijd maar ik was ook wel content dat het dan al afgelopen was. De combinatie van de eenzame koers en het parcours dat meer iets van een veldrit weg had maakten het niet echt de moeite om nog langer rond te crossen in de bossen van Lille.

Maar laten we vooral het positieve onthouden: ik toonde heel wat weerstand om bijna 8 ronden alleen te rijden en kon de snelheid in mijn eentje toch behoorlijk hoog houden. Met deze 5de plaats ben ik dan ook zeer tevreden en dit geeft me vertrouwen voor de wedstrijden die nog volgen, te beginnen aanstaande zondag in het Zwitserse Obwalden (marathon 0-tour). Dan volgen nog de XC-wedstrijd in Houffalize en het ultieme doel van dit jaar, het BK-marathon in Beringen op 25 september.

 

Eindstand Flanders Cup:

 

Ik had van dit Vlaams-Kampioenshap zeker geen hoofddoel gemaakt maar met de 3de plaats ben ik toch wel tevreden.

 

Het is voor mezelf vooral een bewijs dat ik dit jaar op XC-niveau een stap vooruit heb kunnen zetten.

 

Na de 3de plaats op het Provinciaal Kampioenschap vorige week nu dus opnieuw op het podium op een kampioenschap. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken naar het BK-marathon, al mogen het daar ook 2 trapjes hoger zijn natuurlijk....;)

 

 

 

September 2010 By Raf en Frans