FlandersCup en 6-uren aflossing van Kessel

logo Flanderscup

 

FlandersCup door Raf :

 

Flanderscup in Kessel, revanche voor lekke band van vorige week in Eksel?


Eigenlijk een gelijkaardig parcours, snelle stukken door het bos, stukken kort draaien en keren, al heb je hier in kessel nog een extraatje in het fort waar ze op 5cm² 4 keer naar boven en naar beneden rijden, lekker explosief.

Ik sta op de eerste startrij maar na 30m is mijn revanche al over, de startstrook versmalt en klein beetje en we gaan met een renner of 5 zwaar tegen de grond, fietsen haken in elkaar, en de zo belangrijke goeie start is naar de vaantjes.

Ik spring terug op de fiets en rij vanachter in het pak richting fort, waar het serieus aanschuiven is om het fort binnen te draaien, een smalle deur door dus een echte trechter. Mijn inhaalrace kan beginnen, de benen voelen eigenlijk best wel goed aan zoals wel meer de laatste weken, en ik neem me voor er gewoon een uurtje voor te gaan.

Ik kom na de eerste volledige ronde door als 31ste, iedereen die voor me rijdt werkt als een rooie lap op een stier, ik zal ze te pakken krijgen. Het is elke keer serieus doortrekken naar het volgende achterwiel, heel even recupereren en opnieuw alles uit de kast halen naar het volgende slachtoffer. Bij het ingaan van de laatste ronde pik ik aan bij een groepje dat rijdt voor de 13de plek, ik heb het gevoel dat ik hier niet meer van weg kan rijden, deze renners hebben wel de power om aan mijn wiel te blijven plakken, dus word de laatste ronde een beetje tactisch spelen, niet op kop op de vlakke stukken in de wind, wel op kop op de knikjes in het fort.

Net voor de laatste slingerende stukken in het bos gok ik op de 2de plek in het groepje, in de hoop er op het laatste nog over te springen. Ik moet echter mijn meerdere erkennen in 2 metgezellen en word uiteindelijk 15de.

 

Eigenlijk ben ik supertevreden over de wedstrijd die ik gereden heb, na de valpartij heb ik een heel sterke wedstrijd gereden, de snelle vogels waren al gaan vliegen, maar voor die 15de plek had ik op voorhand zelfs zonder val getekend. Weer wat extra puntjes voor het klassement al val ik wel net buiten de top 3 na vandaag denk ik.

Nu weekje vakantie zonder fiets, en dan uitkijken naar langdorp.

 

Antwerp six-hours door Herbert :

 

Vorig jaar traden we voor de aflossingswedstrijd, hier in het vlakke Kessel, voor het eerst aan met een ploeg werkmakkers. Dit was zo goed meegevallen dat we niet twijfelden om dit jaar nog eens deel te nemen. Buiten mezelf en de 2 vaste waarden Hansy en Seven konden we dit jaar rekenen op Kevin om onze ploeg te versterken, en ik moet toegeven dat je met 4 toch net dat beetje meer rust krijgt tussen de " stints " in.

 

Aangezien onze starter van dienst op de vorige editie een beetje kritiek had mogen slikken omdat hij zich toen een beetje had laten wegzetten, hadden mijn kompanen achter mijne rug blijkbaar beslist dat het dit jaar aan mij was om te starten. In een poging om vanop de 3de startrij goed het veld in te duiken besloot ik om achter Jimmy Tielens post te vatten, ondanks het feit dat dit betekende dat er onmiddelijk een brede buitenbocht zou gepakt moeten worden om iets verder naar voren op te schuiven. Het bleek het juiste achterwiel te zijn, want Tielens en de biker van mtb-Rudi voor hem namen onmiddelijk de kop. Dit ging mij toch ietsjes te snel en zoals zovelen met mij besloot ik, na 1 ronde alles uit de kast gehaald te hebben, de transponder door te geven aan de Seven. Blijkbaar begin ik meer en meer last te hebben met explosieve XC-starts na een seizoen van uitsluitend lange ritten .

 

Door de afwezigheid van een team met concurenten vanop het werk waren we genoodzaakt om van uur tot uur een nieuw target te stellen. Hetzij de Sasbikers inhalen, hetzij de MTBabes voor te blijven,...

In de loop van de wedstrijd hingen we steeds tussen plaats 18 en 24. We wisselden dan ook regelmatig af in een poging om zo ver mogelijk vooraan te geraken. Afhankelijk van de benen reden sommigen 2 rondes, en anderen 3 of 4 rondes.

Ook toen het begon te regenen en bepaalde passages inneens spiegelglad waren, werd hierop gereageerd door de glijdende biker 2 rondes langer buiten te houden zodat de volgende tijd had om een aangepast bandenprofiel te steken.

 

Deze teamprestatie leverde ons een puike 20ste plaats op mede door een goede laatste ronde van Kevin.

Merci aan de collega's en mischien doen we volgend jaar nog beter !!

 

 

 

 

August 2010 By Raf en Herbert