Laatste manche van de Merida cup en Wallonia cup in houffalize

logo WalloniaCup

 

Verslag Raf :

Vandaag de laatste manche van de merida cup en wallonia cup in houffalize, na een week hoestend in de zetel en aan de antibiotica een verplicht nummer zonder al te hoge verwachtingen. Het parcours is een van de mooiste van het jaar, technisch moeilijk, ongelofelijk steile klimmen, afdalingen om ‘u’ tegen te zeggen, ...

 

De startklim over asfalt is meteen goed voor heel wat hoogtemeters, er word meteen een stevig tempo gereden maar ik kan redelijk goed volgen, de benen ontploffen echter net iets te snel, 20m voor de top ipv op de top. Het peleton duikt op een lang lint het off-road gedeelte in en af en toe lijft er eentje ergens haperen. Ik hang rond de 15de plek en kan een paar keer profiteren van een slipper van een tegenstander. Ik merk wel dat op de steile en toch ook wel lange klimmen ik geen kracht in de benen heb, ik moet telkens harken om boven te raken, afzien noemen ze dat. De afdalingen verteer ik vlot, ik ben niet echt een waaghals maar geraak toch overal veilig beneden. In ronde 2 vind ik voor mezelf een comfortabel tempo en ik blijf hangen rond de 10de plek. In de laatste ronde probeer ik nog een tandje bij te steken, even alle energie bijeenrapen. Ik passeer nog een tegenstander maar overmoed komt voor de val, ik ga even tegen de vlakte zonder erg, en enkele bochten verder valt mijn ketting eraf, even sukkelen met de handschoenen en de inspanning van daarnet is alweer tenietgedaan. Ik geef nog alles op het laatste stuk bergop en eindig 9de op 4 seconden van nr 7. Qua resultaat zeker ok, maar had op dit parcours liever over mijn volle mogelijkheden beschikt.

 

Onder voorbehoud eindig ik als 3de in het eindklassement van de wallonia cup. In elke manche was ik top 10 waard met als uitschieters podiumplekken in eupen en ouren.

 

In de merida cup mis ik het podium en eindig als 6de, hier worden mijn mindere uitslagen in de flanders cup ( 13de in het finaal klassement ) doorgerekend.

 

In die flanders cup was het elke keer wel iets, slechte benen, lek in de laatste ronde, valpartij in de start, basket, ... dus nog zeker progressien mogelijk volgend seizoen.

 

Al bij al ben ik zeer tevreden van mijn xc seizoen, volgende week nog beringen waar ik een 6de plek te verdedigen heb in de belgacom grand prix. Regelmaat in de subtop met enkele uitschieters in positieve en negatieve zin. Ik merk dat ik duidelijk sterker ben geworden dan vorig jaar en hoop er richting volgende seizoen nog een schepje bovenop te doen.

 

 

 

 

Reactie Frans :

 

Bij de opwarming voelde ik al dat ik vandaag niet helemaal uitgerust was van de arbeid van de voorbije weken - zowel op training, wedstrijd als werkvlak was het een drukke periode. Net nu stond er met houffalize een halve wereldbekerwedstrijd op het programma en moest ik nog eens vol aan de bak om zowel mijn klassement in de wallonia cup als de merida challenge veilig te stellen. Het was 7 ronden afzien maar tegelijk ook nog eens genieten op deze wondermooie omloop. Al na de 2e ronde wist ik me in 4de stelling te nestelen, ik deed er alles aan om korter te komen op de 3 koplopers maar door nu en dan een technisch foutje ging er kostbare tijd verloren.

 

Over het vormpeil mag ik alleszins niet klagen, ik kon heel de wedstrijd een goed tempo rijden. Enkel de punch om echt mee te doen voor de overwinning ontbrak vandaag nog. Mits nog een goede week rust komt dat zeker in orde tegen volgende week zaterdag, en tenslotte is het dan toch dat het moet gebeuren hé. Door deze 4de plaats kon ik ook mijn mooie klassering in de wallonia cup (3de algemeen) als in de merida challenge (2de algemeen) vasthouden. Hier ben ik toch uitermate tevreden mee en dit bevestigd alleen maar dat ik wel degelijk ook in XC-wedstrijden kan meestrijden voor de overwinning.

 

Wordt volgend seizoen met zekerheid vervolgd.

 

September 2010 By Raf en Frans