Belgacom GrandPrix Geraardsbergen

logo belgacom mtb

 

Reactie Raf :

 

De 6de manche van de belgacom grand prix, op en rond de mytische muur van geraardsbergen:

 

Ondanks de gebrekkige voorbereiding, weekje vakantie zonder fiets en 3 dagen pukkelpop, wilde ik deze wedstrijd voor geen geld missen. Na een rondje verkennen was het gevoel dan ook dubbel, een zalig parcours, maar geen superbenen.

De start was meteen volle gas de muur op, over de kasseien zoals de meesten de muur kennen. Ik kon me aardig handhaven net achter de toppers, als 6de kom ik boven op de kapelmuur, maar een blik op mijn hartslagmeter verteld me dat ik niet gerecupereerd ben van enkele dagen muziekfestival. We duiken terug richting het centrum van de stad via technische steile afzinken, draaien en keren in een bos, en enkele snedige stukjes omhoog.

Het 2de deel van parcours rijdt door het plaatselijke bikepark, een opeenvolging van stevige afdalingen, scherpe bochten en dan kort hevig naar boven doortrekken. Voor de volgende beklimmingen van de muur verlaten we de usual way en draaien een park in voor een slopende klim, om dan de hof van de paterkes in te draaien en enkele techinische haarspeldbochten naar boven te nemen, om te eindigen met de klassieke kapelmuur.

 

Ik moet bergop enkele concurrenten laten passeren, ik kan niet aanpikken want ik rij tegen mijn limiet, hartslag eigenlijk 10 slagen hoger dan gewoonlijk. Ik kan tempo rijden bergop, maar kan geen tandje bijschakelen als het moet. Ook technisch maak ik een tweetal kleine foutjes door op de limiet te rijden. Aan het begin van de laatste ronde rijd ik op de 10de plek met nog een concurrent in mijn wiel. Ik neem de kop bij de beklimming van de muur en ook in de duik achteraf hou ik hem achter mij, als 1ste het bikepark in duiken is mijn bedoeling. Dit lukt ook en ik heb nog een beetje benzine in de tank, ik kan doortrekken de andere net iets meer moeite heeft om boven te komen? Ik kan zo een spurt vermijden en rij als 10de op de eindstreep.

 

Volledig leeg, moe maar voldaan. Blij dat ik heb doorgebeten en mijn liefde voor de mountainbike het gewonnen heeft van the easy way, een dagje lui in de zetel liggen. Perfecte voorbereiding ook voor volgend weekend, wedstrijd in langdorp.

 

 

 

Reactie Frans :

 

Het was warm vandaag en de start verliep opnieuw in vliegende vaart. Ik nam een barslechte start en dan weet je dat het achtervolgen wordt. Door me zenuwachtig te maken maakte ik enkele foutjes en de achterstand die ik goedmaakte raakte ik zo snel opnieuw kwijt. Ronde na ronde ging het wel wat beter maar het ontbrak me nog aan snelheid en ook de beklimming naar de top van de muur verliep niet naar behoren. Na een weekje rust en een eerste trainingsweek was ik blijkbaar het ritme wat kwijt. Maar goed 31ste is nog geen ramp en de hitte woog toch een hele wedstrijd door. We gaan er nog een paar weken invliegen en hopelijk gaat het week na week nog wat beter tot het BK.

 

 

August 2010 By Raf en Frans