9. stage Cooktown – Ayton 124 km / 1900 m

logo croc

 

Echt mountainbiken vandaag, na een vlakke aanloop draaien we eerst op de “crab track” en erna de “ zigzag track” op. zeer steile beklimmingen en afdalingen volgen elkaar snel op.

 

October 2010 By The Croco-Raf

Raf:

Balen, de 40 meest mtbwaardige kms uit de Croc worden geschrapt wegens een te hoog waterniveau in de rivier die we enkele malen moeten kruisen.

Ook de 2 overblijvende klimmem vallen dus weg, en meteen ook mijn kans op een extra ritoverwinning, het is vandaag een wegkoers van 80km.

 

In de start pik ik aan bij het groepje Huber-Brentjens,ik kan me daar vlot handhaven na de eerste helling in het parcours. Op 20km van het einde zit er nog een stevige knik in en samen met Christof moet ik lossen uit de kopgroep. Hij kan echter net erna het gat nog dichtrijden terwijl ik net moet passen tegen deze hoge snelheden.

 

12de in de rituislag is niet slecht, morgen in de afsluitende tijdrit probeer ik nog 1 maal om een extra boemerang mee naar huis te nemem en in het algemene klassement probeer ik die 1 minuut en een beetje op de Est net voor me nog dicht te rijden.