8. stage Laura – Cooktown 142 km / 1150 m

logo croc

 

Terug richting kust, dus steeds met de wind op kop. De wegen zijn bezaaid met “dustholes” en “currogations”. De finish ligt bovenop een 30% steile slotklim van 1km, met als toemaatje nog enkele stenen trappen tot bovenop “grassy hill”

 

October 2010 By The Croco-Raf

Raf:

Een lange zware rit vandaag, slechte wegen en wind op de kop richting zee. Er werd de eerste 2 uur aan een gemiddelde van 31.5 km/u gereden en ik hing nog aan het eerste groepje, in het wiel weliswaar.

Na een dikke 80km kwam het breekpunt van de rit, een river-crossing met erna een stevige klim. De toppers reden weg en ik nestelde me in groep 2, samen met andere master 1 Christof. Iedereen in het groepje had er belang bij te blijven rijden en het draaide dan ook vlot rond. De aankomst ligt vandaag boven op een steile (stukken tot 30%) klim aan de kust, ik ben de betere kilmmer in de master 1 en haal boven op dit magnifieke punt mijn 3de ritzege binnen. Fantastisch aankomen met uitzicht op de oceaan, één van de meest tot de verbeelding sprekende aankomstem van de Croc ook.

 

Morgen nog eens alles uit de kast halen in de zware klimetappe. Aan het master 1 klassement denk ik niet meer, de rit van morgen is ingekort tot 80km omdat er een rivier te diep is in de tweede klim en die moesten we een keer of 6 door. Dus morgen maar 1 klim dus onmogelijk om 22 minuten goed te maken, een ritzege zit er echter zeker nog in.