2. stage Lake Tinaroo – Granite Gorges 71 km / 1250 m

logo croc

 

De kortste rit van de crododile trophy begint met 2 steile beklimingen in de eerste 20km door het “danbulla state forest”. Daarna is het via goed berijdbare weg richting finish.

 

October 2010 By The Croco-Raf

Raf: Tweede ritoverwinning master 1

Vandaag sta ik aan de start met een plan, op de klim Kirsipuu volgen en hem als derny gebruiken tijdens de laatste 30 vlakke km's.

Meteen na de start gaat het stevig omhoog en ik moet de kopgroep laten rijden, zoals te verwachten. Ook Kirsipuu moet eraf en op de klim rijd ik steeds een 100m voor hem. Tot nu toe loopt het lekker, het bovenste gedeelte van de klim is echter steeds kort op en af en de Est vliegt me op het grote verzet voorbij, hij kan steeds blijven groot trappen tot op de helling terwijl ik steeds net ervoor moet terugschakelen, ik zie hem dan ook steeds verder wegrijden.

 

Plannen zijn er om aangepast te worden. Ik zie boven op de top een andere renner net echter me aankomen, ik besluit even te wachten want helemaal alleen 30km met zijwind op kop is onbegonnen werk. Goeie beslissing zo blijkt, de man is tevreden dat ik wachtte en we besluiten samen naar de finish te rijden. Ik moet zelfs toegeven dat hij net iets meer kopwerk doet dan ik en hij mag dan ook als eerste over de streep rijden.

16de overall, 1ste master 1. 2de boemerang is binnen.

Christof Mariën, mijn grootste concurrent in de master 1 kan de schade beperken tot 2 minuten en is de volgende dagen zeker in het voordeel in de lange vlakkere ritten. We zien wel, mijn Crocodile Trophy kan eigenlijk al niet meer stuk, op het podium naast Brentjes en Huber, super.

 

Morgen is er geen internetverbinding aanwezig, dus ik probeer rit 3 en 4 samen te posten de dag erna.

Vergeet ook niet van af en toe een kijkje te nemen bij de dagelijks aangroeiende fotoreportage ( zie tab foto en eindverslag )