Eindverslag en pics

logo croc

 

Moe maar tevreden kan ik terugblikken op een geslaagde Crocodile Trophy. 4 ritoverwinningen en 2de in de master1 categorie, en net top10 gemist overall met een 11de plek. Natuurlijk zitten er in de 10 dagen enkele hoogtepunten en enkele mindere momenten maar ik ben er van overtuigd dat binnen enkele weken enkel de mooie herineringen blijven hangen, samen met de boemerangs aan de muur.

 

De enige bedenking die ik me blijf maken is wat er gebeurd zou zijn als een aartsmoeilijke klim in rit 1 en de crab- en zigzagtrack uit rit 9 niet werden geannuleerd, dan had ik als betere klimmer zeker kans gemaakt op de eindoverwinning in M1 en de bijhorende top 10, een reden om ooit nog eens terug te keren.

 

Ik heb mezelf op sommige dagen wel verbaasd over het niveau dat ik aankon, lang bij de kopgroep met wereldtoppers blijven om dan te moeten afhaken op plekken waar de echte klasse boven kwam, daar waar ik op die momemten de power miste om mee te glippen.

 

De strijd in de M1 was een strijd tussen ik de klimmer, de pure mountainbiker en Christof Mariën de wegrenner, de krachtpatser. Elk op ons eigen terrein staken we boven de andere uit. Het meeste voldoening haal ik dan ook uit de tijdritoverwinning op de laatste dag: 20km vlak dan 20km mtb, een gelijke strijd die uiteidelijk duidelijk in mijn voordeel uitdraaide.

 

Maar naast het sportieve succes blijft het avontuur en de vele nieuwe gepassioneerde fietsers die je leert kennen één van de dingen die we zeker meenemen naar de toekomst.

 

October 2010 By The Croco-Raf