1. stage Cairns – Lake Tinaroo 98 km / 2500 m

logo croc

 

De openingsetappe doorkruist het regenwoud, tot km 30 staan er enkele zeer steile beklimmigen en afdalingen op het programma, om dan glooiend richting slotklim te rijden. Tijdens deze laatste klim overbruggen we nog 800hm om te eindigen met een afdaling richting finish.

 

October 2010 By The Croco-Raf

Raf: Overwinning in de Master 1 catergorie en 11de overall

Net na de start werd het tempo opgetrokken door de toppers van vorig jaar, Huber, Brentjens en Mulkens, ik kon mijn wagentje aanpikken en zag er steeds meer afhaken tot we nog met 15 renners overbleven, ik als enige master 1, dat zag er goed uit.

Ik kon blijven volgen tot aan de stuwdam, hierna volgden de steilere stukken en koos ik er meteen voor om mijn eigen tempo te rijden. Halverwege de klim stond ineens iedereen stil, weg versperd, race tot dan geannuleerd, daar gingen al mijn inspanningen bergop...

 

Een nieuwe massastart, pech. Na deze start was het iets vlakker en je zag meteen dat er andere renners vlot meekonden, ik moest harken om het tempo te volgen, de besten moest ik laten rijden maar in het wiel van Jaan Kirsipuu weet ik weer als beste master 1 aan de lange laatste klim te beginnen. Ik reed stevig door bergop en niemand achter me kon korter komen. Eens boven nog afdalen tot aan de aankomst dacht ik, mis dus, wegens een wegverzakking een ommetje van enkele kilometers en nog eens stevig bergop. Ik begin de inspanningen te voelen maar weet dat de finish niet ver meer is.


Als 11de overall en eerste master 1 rijd ik over de eindstreep. Morgen dus starten in de leiderstrui, spannend. Meteen even de verwachtingen temperen voor de eindzege bij de master 1 want er rijdt een andere Belg mee in de master 1 die dit jaar een dikke 20 wegkoersen won, Christof Mariën, in de volgende vlakkere ritten is die een pak beter dan ik.

 

Jammer vam de geannuleerde eerste klim anders had mijn voorsprong in het klassement iets groter geweest. Nu bedje in en hopelijk morgen gerecupereerd van de inspanningen. En vooral genieten.