Les crêtes de la burdinale - Burdinne

 

Rond half acht vertrokken samen met Rik om een 40 minuten later te arriveren te Burdinne.
Op de parking kwam Ben ons verwelkomen en wist ons te vertellen dat Peter eveneens de chrono zou rijden. Rik en ik besloten al te vertrekken rond half negen waar Ben op Peter zou wachten en samen om negen uur van start zouden gaan voor een 70 km tegen de klok.

 

Rik had ondertussen bij de inschrijvingen het parcours even vluchtig bekeken en wist ons te vertellen dat het een parcours zou zijn voor ‘knallers’. En zo zou later ook blijken. Rik en ik vlogen er van bij de start in en samen haalden we toch een stevig tempo op het vrij goed bollende parcours met toch wel redelijk wat asfalt. Later kregen we compagnie van een iets ‘oudere’ knar wiens tempo we maar net konden bijhouden. Na een tijdje besloot ik een ontketende Rik en die oudere knar te laten gaan om rustig op mijn eigen tempo de overige km’s af te haspelen. De conditie laat het deze maanden afweten, feit is dat ik tegenwoordig het gezelschap van mijn ‘kersverse’ dochter meer op prijs stel dan dat van mijn mtb ;-)

 

Het begin en het einde van het parcours was ideaal om met een drie-viertal man samen te rijden tegen een hoog tempo. Het middenstuk bevatte een aantal leuke technische klimmetjes en afdalingen wat uiteindelijk maakte dat de chrono in Burdinne zeker de moeite was om te rijden.

 

Verder zijn er geen heroïsche daden te vertellen, buiten het feit dat Rik en ik, van op een bankje vlakbij de finish, Ben maar net een auto zien ontwijken op volle snelheid. Oef!!

 

Vooral Ben en Rik reden een snelle chrono met respectievelijk een 36ste (2u50) en een 52ste plaats (2u55). Wat had dat geweest zonder een mosselfestijn de dag ervoor hé Ben??
En Peter (3u03) haalde het tot zijn grote vreugde van mij (3u06) ;-)

 

Toch een mooie chrono!!

August 2010 By Lander