Grand Raid Godefroy in Bouillon

 

Zondagmorgen om 4 uur opgestaan om naar Bouillon te vertrekken dat helemaal in de provincie Luxemburg ligt.

Na een lange rit was ik om 7 uur aangekomen op de site van de "Grand Raid Godefroy". Er was parking genoeg en de inschrijving ging ook heel vlot. Ik ging de 90km marathon rijden, en dit voor de eerste keer in de kledij van mijn nieuwe club. Richting start kon ik al kennismaken met Peter, en na de start zag ik een groepje voorbijkomen met o.a. Joery, Rik, Peter en Johan F. Zelf ging ik het wat rustigaan doen van in het begin, omdat ik niet wist wat me hier in Bouillon te wachten stond en omdat ik me niet tip top voelde.

 

Na de eerste lange beklimming kwam ik Johan F tegen, waar ik vanaf dan de komende 40 km mee heb samengereden.
Na de 2 de bevoorrading waar ik iets meer tijd nam om wat te eten en drinken was Johan F vroeger vertrokken en hij had me verteld dat er nu zo'n 20 zware kilometers te wachten stonden (hij kende het parcours uit vorige edities). Toen ik vertrok kwamen Lander en Bart net aangereden. Ik dus vlug weg omdat ik als nieuwkomer in de club zeker niet laatste wou zijn van de groep ;-).
Het rijden begon nu wel vlotter te gaan en ik voelde mij beter en beter. De ochtendzon was wel verdwenen maar het bleef gelukkig droog, zodat het aangenaam afzien was op de beklimmingen terwijl je naar de mooie landschappen kon kijken.
Op 10 km voor het einde kwam ik Johan F weer tegen, die zijn lekke band aan het herstellen was.

Het werd leuker, want het einde was in zicht en na een stevige afdaling kwam de verrassing van de dag. De organisatie had namelijk iets speciaal voorzien, te voet de Semois rivier oversteken... Bij het instappen van de diepe rivier schoof ik al uit en ging bijna kopje onder, maar na een paar passen was het wel lekker verfrissend en koel aan de benen die toch al wat hadden afgezien. Eens door het water kon ik de laatste kilometers doorvlammen op adrenaline, de eindstreep was in zicht en ik wou vooral geen kou krijgen na die verfrissende duik. De rit werd afgesloten door een paar technische passages richting de opgeblazen Nissan boog van de aankomst.

 

Aan de aankomst stond Joery ons op te wachten, die samen met Rik op plaats 38 - 39 waren binnengekomen. Peter was 51 ste, ikzelf 118 de, Bart en Lander 153 - 154 en Johan die echt niet zijn dagje had werd 166 ste. Er waren 327 vertrekkers, dus mogen we best tevreden zijn met onze uitslagen.
David en Danny hadden meegereden in de 70 km marathon waar ze 45 ste en 209 de werden van de 416 vertrekkers.

Volgend jaar kom ik hier zeker terug in Bouillon, het was een geslaagde dag!

 

September 2010 By Jimmy Eecloo