BK Marathon te Beringen vanop de zijlijn

logo GP Beringen

 

In samenwerking met gelegenheidssponsors Chimay, Winterhalter, Rayden en traiteur Norré Tobback, organiseerden Danny en Kris namens de hele club een uniek VIP-arrangement voor sponsors, pers en clubleden op het Belgisch Kampioenschap Marathon op zaterdag 25 september 2010.

 

 

Een bus bracht de genodigden naar de oude mijnsite van Beringen. We werden warm verwelkomd met een copieus ontbijt in de VIP-area van de club. Om 10 uur wurmden we ons door het gewoel van de startboxen. We proefden de spanning van de renners en voelden de lucht trillen van geladen wedstrijdkoorts. Nog een laatste aanmoediging en schouderklopje voor onze jongens…

 

Tussen de verweerde torens van de oude mijnschachten, vatten we post langs het parcours. Vlak voor ons, in een aangenaam september-zonnetje, doemde de mijnterril op. We hadden een prachtig vergezicht op deze scherprechter van de wedstrijd. Op de verraderlijke westflank van de terril zagen we Nicolas Vermeulen en Kevin van Hoovels in hun nu al beslissende demarrage het hele peloton uit elkaar ranselen. Connections mtb Team kopman Frans Claes volgde knap 5de en enkele plaatsen verderop zagen we Stijn Van Boxstael de bult van Beringen behendig downhillen.

 

Even later bracht de bus ons naar een bevoorradingspost diep in het parcours. Hier passeerden de renners twee keer. Na het haast feeërieke zicht op de wedstrijd bij de mijnterril, stonden we nu in het midden van de koers. De inspanning, het zweet, de toenemende vermoeidheid, … we voelden echt mee met de renners.
En wie anders dan Danny zorgde voor onze middag-bevoorrading: vele manden met lekkere broodjes. Na de tweede passage van de renners, reden we met de bus terug naar de wedstrijdsite. Onze groep splitste zich: enkelen beklommen de mijnterril om de slotfase van de wedstrijd in de buik mee te maken. Anderen zochten een plekje bij de meet. We waren getuigen van de spannende ontknoping van een knappe wedstrijd die we van op de eerste rij mochten meemaken.

 

De VIP-tent van de club stond recht tegenover het podium. Onder het genot van lekkere hapjes en (vele) glazen heerlijke Chimay , beleefden we de podiumceremonie.En ook het slotakkoord van deze VIP-dag was helemaal af. De bus bracht ons naar Paal, waar we aan tafel schoven in het kwaliteitsrestaurant van Peter Daniëls. Bij een koninklijk buffet en drank die rijkelijk stroomde, praatten we na over deze mooie dag.

 

Bedankt aan de organisatoren, in de eerste plaats Danny en Kris. Proficiat aan alle renners met de prachtige resultaten: Bij de Elites werd Frans Claes werd 7de en Stijn Van Boxstael 13de. In de Funklasse A eindigde Raf De Bakker 16de en Jimmy Eecklo 36ste. Rik Leyssens moest al na één kilometer uit de race stappen. Hij reed lek. In de Funklasse B werd David Laenen 55ste. Bij de Masters 1 finishte Herbert Van Leemputten 27ste en Joery Vanderhulst 33ste. Peter Vandenbalck werd 29ste bij de Masters 2.

 

 

 

 

 

 

September 2010 By Martijn