BK CrossCountry Malmedy

 

Reactie Danny :

 

Vrijdagnamiddag vertrokken voor een weekendje Malmedy(BK cross-country)met echtgenote en ons geinstaleerd op het hoogste punt van Malmedy(Hotel Ferme Libert) onze twee deelnemers Raf(FunA) en David (Fun B) werden verwacht zaterdag om 9 u,om zich rustig te kunnen voorbereiden was ik zaterdag vroeg uit de veren een stevig ardeens ontbijt genomen en me gaan instaleren aan de rennersparking,ik had nog maar juist mijn connectionvlag opgesteld of ik moest al twee interviews weggeven(ze beginnen ons al een beetje te kennen)

 

Ondertussen waren Raf en David ook toegekomen gelukkig want ik was aan het braggelen met mijn tent op te zetten, alles geinstaleerd en matriaal uitgeladen en klaargemaakt zodat Raf en David het parcour gingen verkennen en opwarmen,eerste indruk van Raf zeer lastig,technish,afdalingen(wauw)maar doelstelling proberen top 10 zeker top 15,David om te leren, klimmen geen probleem,afdalen(ai,ai)we zien wel waar we uitkomen.Om 11u30 start voor 1 aanloopronde van 2,8 km en drie grote rondes van 6,5 km ik had mij geinstaleerd boven kort bij de verplichte technise zone(ook alleen bevoorrading daar),bij de eerste doortocht bergop zat raf zeer goed geplaatst rond de zesde plaats,Raf reed een zeer regelmatige wedstrijd, steeds tussen plaats 10-15 om uiteindelijk als 12 te eindigen Proficiat Raf.

 

Vijf minuten na FunA starte Fun B met David, bij de eerste doortocht bergop bevestigde hij zijn bergoprijden met aanklampen bij de eerste 10 delige kopgroep geen enkel stuk recup dadelijk altijd stevig naar beneden maar dit ging ook redelijk vlot zodat David zijn positie 15 bij de tweede doortocht naar boven kon handhaven maar dan sloeg de familieziekte weer toe klapband in put bij afdalen,game over teleurgesteld omdat het goe ging,nog wat nagepraat met Raf en David alles afgebroken en ingeladen en nog een avond-nacht en dagje genieten op de ferme libert.

 

Zondag david en ik een tourtocht meegepikt in Geremont(Waimes) 60 km(1200 hm) pittege tocht ,steengoede organisatie(afpijling-bevorradingen 3) zeer goede training voor David nog 20 extra gedaan met 2 maal de ferme libert (gem 22% 1,5 km) den deze na 25 km twee!! platte banden gelijktijdig, gerepareed ook uitgereden dadelijk budget vrijgemaakt op al onze mtbs tubeles vanaf morgen.In de namiddag ook de elite wedstrijd gevolgd met Stijn heeft me een zeer goede indruk gegeven constante wedstrijd ik denk rond de 20 ste plaats

 


Reactie Raf :

 

De afspraak van het jaar, het belgische kamioenschap op het superparcours in malmedy. Voor diegenen die het parours niet kennen, het is superzwaar, geen seconde recuperatie, meer dan een uur tegen de limiet aan rijden. Na de start draai je een lange asfaltklim op om na een korte afzink over te gaan op een slopende klim langs het bos. Via een klim vol boomwortels bereik je dan het hoogste punt van de omloop. Dan volgt een schuine kant met wortels om dan aan de mythische afdaling te komen, terug omhoog via een steile slingerende single track, snel naar benenden om aan de laatste klim te beginnen, een kruising tussen shotter en slechte kassei. Finaal een duik terug naar de start. Alle afdalingen zijn supertechnisch, elke klim is afzien.

 

Alle grote namen zijn present vandaag. Top-15 is realistisch, stiekem droom ik van top-10. Ik word als 7de afgeroepen op de startlijst, vanop de eerste rij draai ik dan ook de startklim op, ik kan me goed handhaven. De toppers moeten we laten rijden maar daarachter klitten we een beetje samen met een man of 5. Na de startloop word er op de asfalt nog eens stevig doorgetrokken, ik merk dat het op de lange lopende klimmen heel goed gaat. Op de supersteile afdaling gaat de renner voor me onderuit, ik kan hem net ontwijken maar lig zelf ook tegen de grond, rechtspringen en tevoet naar beneden, pijnlijk. Het groepje is ondertussen gaan vliegen, en nog een extra renner gaat me voorbij omdat hij snelheid kan houden na de afdaling. Tactisch foutje, als laatste een technische afdaling nemen is niet echt verstandig. Ik hervind snel mij ritme maar zit nu alleen ipv in een leuk groepje, het is dus nog 2 ronden vechten tegen mezelf. De lange klimmen blijven vlot gaan, maar op de slingerende singletrack heb ik het toch elke keer een beetje moeilijk. De steile afdaling neem ik de volgende keren in mijn eentje en ik raak vlot beneden, oef. Als 12de rijd ik over de eindstreep, top 10 zat er zonder die val zeker in, maar ik ben zeker tevreden over deze prestatie, een bevestiging eigenlijk van een regelmatig seizoen. Nog een extra woordje van dank aan Danny die de bevoorradingen op zich nam.


  

July 2010 By Raf en Danny