Bataille des ardennes

 

Dit weekend was er heel wat te doen, ( La Bataile des Ardennes, Chouffe marathon en de raid des sources) keuze genoeg dus. Ik opteerde om het minst lang in de wagen te zitten aangezien ik ’s middag op tijd terug moest zijn.

Ik vertrok rond 8u 30 voor de 81 km, Peter vandenbalck zou iets later vetrekken tegen 9u.
Op de eerste beklimming vormde ik een groepje met nog 3 andere. De klim lag bezaaid met grote keien en het was goed uitkijken. De regen van de voorbije nacht had het parcour omgetoverd tot een modderboel, maar was nog redelijk bereidbaar.

De andere 3 gingen voor de 56 km en hielden het tempo dus goed strak ik besloot hun tempo te volgen tot aan de splitsing en daarna zien we wel verder.
Het was goed opletten in de afdalingen, want deze lagen er vettig bij. De achterrem was ondertussen als volledig weg van de modder.
Aan km 35 kwam de splitsing en vanaf hier ging ik alleen verder.
Ik bleef een goed tempo draaien tot aan km 55 waar we een lange klim voorgeschoteld kregen ( er leek geen eind aan te komen ) met een ondergrond die niet vlot liep. Hier kwam ik de man met de hamer tegen en was blij dak boven was.
Even wat energie naar binnen duwen en we zijn terug vertrokken.

Met nog 15 km te gaan gingen de hemelsluizen open. De afdalingen veranderen in beekjes stromend water en de remmen waren nu volledig verdwenen. Het was wel fun, maar ik ging erg voorzichtig naar beneden.
Na goed 4u en met een kilo modder achter mijn oren de finish overschreden.

 

Ik eindigde 14e algemeen en 7e in mijn categorie seniors.
Peter werd 57e algemeen en 36e bij de masters.

August 2010 By Ben